• 2013

  • 2013

  • 2013


Winnaar Pro Carton ECMA Award 2013

Deze competitie etaleert de innovatieve en creatieve mogelijkheden van kartonnen verpakkingen en het plaatst het vakmanschap van de verpakkingsindustrie in de kijker.

Wij behaalden deze prestigieuze prijs met een knappe realisatie voor Barry Callebaut, de "NUT BOX" genaamd. Mede-ontworpen door Berlin. Deze uitreiking vond plaats op 19 september 2013 in Dubrovnik, Kroatië, tijdens het jaarlijks Pro Carton/ECMA congres.

Nut Box

La Morella Nuts produceert uitmuntende nootproducten, zoals volledige noten, pralines, nootpasta's voor veeleisende voedingsprofessionelen en de voedingsindustrie. Deze onderneming heeft een unieke know-how verworven in het kweken, oogsten en verwerken van noten tot hun perfectie. Om hun streven naar perfectie uit te drukken, hun unieke claim van versheid en om hun band te vieren met de nummer 1 van de chocoladeproducenten Barry Callebaut - heeft Berlin een verpakking ontworpen die het beste van beide verenigt: chocoladetabletten met heerlijke krokante noten.

Deze verpakking maakt deel uit van een reeks communicatietools die de grote zorg uitdrukken van teelt tot verwerking en ook de uitzonderlijk, artisanaal geïnspireerde aanpak van La Morella uitdrukken. Handgemaakte figuurtjes, die elk een stadium in dit proces uitdrukken worden in reliëf op zwart karton aangebracht. Details in metalen folie creëren diepte en contrast. Nadat het ontwerp besproken en geoptimaliseerd werd in een nauw partnerschap tussen Berlin en Du Caju Printing, werden dummies gemaakt en gefinetuned om tot een perfect eindresultaat te komen. Het werd een verfijnde doos die het product voor zichzelf liet spreken en terzelfdertijd het verhaal ondersteunt van boom tot heerlijk nootingrediënt. Een prachtige verpakking.

Verslag van de jury

Nog een verpakking bij de finalisten

Tevens werden wij genomineerd in dezelfde categorie als finalist met onze "Sustainable Chocolate Box" eveneens voor Barry Callebaut en mede-ontworpen door Berlin. Ook deze nominatie is een grote eer voor ons. 

Sustainable Chocolate Box

Hoe kunnen we onze inspanningen om duurzame cacaoteelt te ondersteunen het best uitdrukken? Deze vraag van Barry Callebaut werd beantwoord door de tandem Berlin/Du Caju Printing. Samen met James Cropper werd een nieuwe kartonsoort ontwikkeld van niet gebleekte papierpulp en cacaoschilfers. Dit is normaal gezien een afvalproduct, maar vindt zo een nieuwe aantrekkelijke toepassing in papier/karton. Het geeft het karton een natuurlijke charme en een opmerkelijke uitstraling. Berlin ontwikkelde een eenvoudige maar effectieve verpakking die tot 4 chocoladetabletten kan bevatten - elke tablet gemaakt van duurzame chocolade en met zijn eigen verhaal. Het sobere uitzicht van deze doos prikkelt om de inhoud en de verhalen erachter te ontdekken.

Wij feliciteren graag alle winnaars en genomineerden in de verschillende categorieën.

Finalist