• 2018

  • 2018

  • 2018

BDMO en Du Caju Printing kondigen fusie aan

9 januari 2018 - BDMO en Du Caju Printing kondigen vandaag aan dat ze fusioneren onder de overkoepelde holding Karel Van Mander. Door de vereniging van het aandeelhouderschap van beide bedrijven wordt een nauwere samenwerking mogelijk wat de verdere groei van de activiteiten zal ondersteunen.

BDMO (Meulebeke) is gespecialiseerd in luxeverpakkingen vervaardigd uit hard karton.
Du Caju Printing (Erpe-Mere) heeft een uitstekende reputatie voor haar vouwkarton verpakkingen, hoofdzakelijk voor de voeding. Beide bedrijven kennen elkaar al heel lang, werken al verschillende jaren samen en delen dezelfde waarden rond duurzaam ondernemerschap. Voortaan kunnen beide bedrijven nog nauwer en op een meer strategisch niveau samenwerken en de activiteiten optimaliseren. De focus zal gelegd worden op de ontwikkeling van innovatieve en duurzame verpakkingen die door hun klanten als een meerwaarde voor hun producten kunnen ingezet worden.

Beide bedrijven blijven verder opereren en dit onder hun eigen goede naam in de markt.
Het BDMO-team blijft aangestuurd worden door Geert Casselman en het Du Caju Printing team door Tom Du Caju.
"Het bundelen van onze krachten en het delen van onze kennis zal ons nog sterker en ambitieuzer maken. Hiermee willen we graag het partnership met onze klanten en onze leveranciers uitbouwen door blijvend in te zetten op competitiviteit, kwaliteit, innovatie en service in onze verpakkingsindustrie."

Naast BDMO en Du Caju Printing omvat Karel Van Mander groep sinds begin 2017 ook
Hellyn Kartonnage (Wielsbeke).
De Karel Van Mander groep realiseert meer dan 26 miljoen euro omzet, vooral in België maar ook in de buurlanden. Er werken in totaal een 140-tal gemotiveerde en getalenteerde medewerkers.

Voor meer informatie
BDMO Bruggeman & Desouter nv - Nijverheidsstraat 11, 8760 Meulebeke - Tel: +32 51 48 08 11 -
E-mail: g.casselman@bdmo.com
Du Caju Printing nv - Joseph Cardijnstraat 4, 9420 Erpe-Mere - Tel: +32 53 80 65 00 -
E-mail: tom@ducaju.be

Over BDMO

BDMO (www.bdmo.com) uit Meulebeke ontwerpt, produceert en verkoopt luxeverpakkingen vervaardigd uit hard karton voor voornamelijk de voeding, cosmetica en geschenken industrie. Aan de oorsprong van het huidige geïntegreerde productiebedrijf liggen Drukkerij Bruggeman en Kartonnage Desouter die 25 jaar geleden een fusie zijn aangegaan. BDMO spitst zich toe op de (middel)grote oplages en stelt creativiteit & kwaliteit voorop om verpakkingen in te zetten als een onderscheidend marketinginstrument voor de sterke merken van haar klanten ("Upgrading Packaging"). Eind 2016 heeft BDMO de activa van het kartonnage bedrijf Carir overgenomen die inmiddels in haar eigen activiteiten werden geïntegreerd.


Over Du Caju Printing

Du Caju Printing (www.ducaju.be) uit Erpe-Mere is een producerend familiebedrijf met een trotse geschiedenis die actief is in het bedrukken van voedselveilige verpakkingen in vouwkarton.
Du Caju Printing heeft wortels die teruggaan tot bijna 3 eeuwen geleden. Oorspronkelijk was het een algemene drukkerij maar sinds 1991 heroriënteert de drukkerij zich van algemeen drukwerk naar de nichemarkt van de verpakking (vouwkarton), het verwerken van vouwkarton tot allerhande consumentenverpakkingen. Het huidige Du Caju Printing staat onder leiding van
Tom Du Caju, telg van de achtste generatie. Hij nam het familiebedrijf rond de eeuwwisseling over van zijn vader. Sindsdien investeert het bedrijf zeer doelgericht naar de verpakkingssector en blijft investeren in de nieuwste technologieën. Zowel in de food als in de non-food wordt vouwkarton ingezet voor primaire en secundaire verpakkingen. Du Caju Printing is in het bezit van alle nodige voorzieningen voor het ontwerpen, bedrukken en afwerken van vouwdozen, presentatiedozen, sleeves, displays, pochetten, publicitair materiaal....

Over Hellyn kartonnage

Hellyn Kartonnage (www.hellyn.be) uit Wielsbeke is al meer dan 50 jaar - sinds haar oprichting in 1962 - een fabrikant van gepersonaliseerde presentatiemiddelen zoals mappen, ringmappen, displays, staalboeken en geschenkverpakkingen vervaardigd uit karton. Het bedrijf is gespecialiseerd in kwalitatief maatwerk - ook in kleinere oplages - met betrouwbare levertermijnen & dienstverlening ter ondersteuning van de marketingactiviteiten van haar klanten ("Creative Presentation Tools"). Haar dochterbedrijf Plastibook is gespecialiseerd in industriële plastificatie voor de grafische sector.


GRASKARTON

April 2018 - Bent u op zoek naar een ecologisch waardevolle grondstof? Dan presenteren we u het GRASKARTON. Een zuiver ecologisch karton met zeer goede prestaties en hoogwaardige eigenschappen. Producten uit de meest uiteenlopende sectoren met een ecologische gevoeligheid voelen zich perfect thuis in graskarton-verpakkingen, denk bijvoorbeeld aan mode, schoenen, cosmetica, lichaamsverzorging, farmaceutica, enz. Het nieuwe karton draagt bovendien actief bij tot de bescherming van ons klimaat: minder CO2 bij de productie en een lager energie- en waterverbruik.

Foto graskarton

Uw topteam met 3 scorende spitsen

Juli 2018 - Onze Rode Duivels doen het uitstekend. Ook wij treden elke dag aan met drie scorende spitsen.
Het is ons doel alles zo efficiënt mogelijk te organiseren om al onze klanten nog beter van dienst te zijn. Samen met al onze ploegen bekijken we wat de beste tactiek is.

Ondertussen werken we verder om de samenwerking na de fusie op punt te zetten. Naamgeving, productie, HR, prepress, IT, marketing, boekhouding,... voor al deze zaken bekijken we wat de beste tactiek is. Du Caju start ook met de bouw van nieuwe kantoren. Eén ding is zeker: samen staan we sterker. Bij ons vindt u alles wat u nodig hebt voor verpakkingen/presentatietools die het verschil maken. 

Welke uitdaging heeft u voor ons?

Foto